Mbrojtja e drurit

Druri është një material natyror që është i prekshëm ndaj plakjes dhe dëmtuesve të ndryshëm, prandaj duhet të mbrohet dhe të ushqehet.

Si një mbrojtje, mund të përdoren veshje me njolla në të cilat cilësia e drurit mbetet e dukshme ose mbarimi i veshjeve (llak i ziles për dru dhe metal, nitro-smalt) në hije të ndryshme.

Lexo më shumë
Mbrojtja e metalit

Sipërfaqet metalike të mbrojtura janë të ekspozuara ndaj oksigjenit ose lagështirës nga ajri që shkakton korrozioni.

Sipërfaqet metalike mbrohen gjithmonë nga një ngjyrë bazë që ka efekt korrozioni dhe një shtresë mbarimi që ka një rol mbrojtës-dekorativ.

Lexo më shumë
tretës

Solvents janë një cikël produkt i rëndësishëm për trajtimin dhe dekorimin e sipërfaqes.

Përveç përzgjedhjes adekuate të veshjes, për të arritur pamjen e dëshiruar të elementëve të trajtuar është e nevojshme të përdoren tretës të përshtatshëm të cilët në mënyrë të konsiderueshme kontribuojnë në arritjen e trajtimit sipërfaqësor me cilësi të lartë.

Lexo më shumë
Lëngu termor
Termofluid është një produkt industrial me cilësi të lartë që mbron nga ngrirja dhe shërben si një exchanger shkëlqyer e nxehtësisë. Është ideale për përdorim në instalimet e shtëpive, apartamenteve, impianteve industriale dhe industrisë petrokimike. Është gjithashtu i përshtatshëm për përdorim parandalues kundër formimit të akullit në shtigje, zona këmbësorësh etj.
Lexo më shumë