Mediteran E – Emajl lak

emajl-za-drvo-i-metal.jpg

Mediteran E – Emajl lak je namenjen za spoljašnje i unutrašnje radove na metalnoj i drvenoj podlozi:metalne konstrukcije, ograde, cevovodi, metalna oprema, građevinska stolarija, radijatori, drveni podovi i dr.

Mediteran E poseduje dobru elasticnost i površinsku čistoću, visoki sjaj i dobru postojanost na atmosferske uticaje.

Kod metalne podloge Mediteran E se nanosi preko osnovne antikorozivne boje (1-2 sloja) u debljini 30-40 mikrometara suvog filma. Kod drvenih podova nanosi se u 2-3 sloja. Kod građevinske stolarije Mediteran E se nanosi kao završni premaz nakon impregnacije firnisom i jednog sloja osnovne uljane boje za drvo.

Nanosi se četkom, valjkom, klasičnim špric pištoljem ili airless pištoljem Razredjuje se uljanim razredjivacem. Lagerovati u suvim prostorijama, na temperaturi od 5-30ºC

Rok upotrebe 24 meseca.

Pakovanja:

0.7kg, 0.2kg I 20/1

Nijanse:

Bela, krem, žuta, oker , crvena, bordo, čokolada, svetlo braon, tamno braon, crna, plava, svetlo plava, trava zelena, zelena, smb, siva, crna mat.

Mediteran A-Antikorozivna boja

anti-korozivna-boja.jpg

Mediteran A-Antikorozivna boja boja je vazdušno sušiva sintetička smola, sadrži antikorozivne pigmente,aditive,organske rastvarače i vajt spirit. Mediteran A se koristi za zaštitu čeličnih konstrukcija,poljoprivrednih i građevinskih mašina, karoserije vozila.

Može se koristiti kao osnovna boja za nanošenje sintetičkih emajl lakova na istoj bazi (obično 2 osnovna i 2 završna sloja) kao i samostalni premaz(naneti najmanje u 2-3 sloja, debljine 30-40 mikrona). Svaki sledeći sloj Mediteran A nanosi se pošto je prethodni sloj potpuno suv ili mokro na mokro. Svi premazi moraju biti izrađeni na istoj bazi.

Način upotrebe:

Dobro odmašćena podloga, očišžćna od mehaničkih nečistoća(stara korozija)peskarenjem, fosfatiranjem ili mehaničkim čišćenjem. Nanosi se četkom, valjkom, klasičnim špric pištoljem ili airless pištoljem. Razređuje se uljanim razređivačem.

Lagerovanje:

U suvoj prostoriji, na temperature od 5-30ºC.

Rok upotrebe 24 meseca.

Pakovanja:

0.7kg i 20/1

Nijanse:

Crvena, siva

Nitro temeljna boja Mediteran NB

nitro-temeljna-boja.jpg

Nitro temeljna boja je antikorozivna boja koja se koristi za zaštitu metala kao osnovna boja za Nitro emajle, Nitro efekt lakove i Emajle za drvo i metal. Podloga mora biti dobro odmašćena, očišćena i suva. Pre upotrebe sadržaj dozne dobro izmešati. Nanosi se špricanjem ili četkom, a po potrebi razredjuje Nitro raređivačem proizvodnje Chemco. Nanošenje sledećeg sloja moguće posle 6h. Sa 1l može se obojiti 8-10m² u jednom sloju.

U originalnoj ambalaži i suvim uslovima (+5-+35˚C), proizvod je upotrebljiv 2 godine od datuma označenog na ambalaži.

R10 Zapaljivo
R20/22 Štetan sako se udiše i ako se proguta
S24/25 Sprečiti dodir sa kožom i očima
S29 Ne izlivati u kanalizaciju
S45 U slulaju nezgode ili mučnine odmah potražiti savet lekara

Pakovanja:

Pakovanja: 0.8kg I 20/1

Nijanse

Siva i crvena

Nitro emajl

nitro-emajl.jpg

Nitro emajl je pokrivna boja koja se koristi za zaštitu metalnih i drvenih površina. Podloga mora biti suva, obrušena i očišćena.
Za bojenje metala: 2 sloja u sistemu sa Nitro temeljnom bojom.
Za bojenje drveta: 2 sloja u sistemu sa Nitro emajlom osnovnim brzosušivim ili Nitro lakom osnovnim.
Nanosi se špricanjem ili četkom, a po potrebi razređuje sa Nitro razređivačem proizvodnje Chemco. Nanošenje sledećeg sloja moguće posle 5-6h. Sa 1l moze se obojiti 7-9m² u jednom sloju. Pre uporebe dobro izmešati sadržaj u dozn
U originalnoj ambalaži i suvim uslovima (+5-+35˚C), proizvod je upotrebljiv 2 godine od datuma označenog na ambalaži.

R10 Zapaljivo R20/22
Štetam ako se udiše i ako se proguta
S24/25 Sprečiti dodir sa kožom i očima
S29 Ne izlivati u kanalizaciju
S45 U slulaju nezgode ili mučnine odmah potražiti savet lekara

Pakovanja:

Pakovanja 0.7kg i 20/1

Nijanse:

Bela, žuta, crvena, svetlo braon, tamno braon, crna, crna mat, plava, zelena, siva

Emajl za drvo i metal

emajl-za-drvo-i-metal.jpg

Univerzalni emajl za zaštitu i dekoraciju predmeta od drveta i metala u enterijeru i eksterijeru. Visokog sjaja, dobre pokrivnosti, lako se nanosi i odlično razliva. Preporučuje se kao završni premaz u ovom sistemu zaštite i dekoracije.

Osobine i upotreba: Za zaštitu i dekoraciju drveta, može se primeniti samostalno ili u sistemu sa nekim od osnovnih premaza (Uljana osnovna boja za drvo, Laneni firnis). Za nanošenje četkom, valjkom ili špricanjem razređuje se sa 5-10% Uljanog razređivača.

Sušenje:

Nanošenje sledećeg sloja ili završnog premaza predlaže se posle 24 sata ili mokro na mokro posle 5-6 sati.

Izdašnost:

U zavisnosti od načina nanošenja i vrste podloge 7-9 m2/l u jednom sloj.

Pakovanja:

Pakovanje: 0.20l, 0.75l i 5l

Nijanse:

Izrađuje se u 14 standardnih nijansi.

Antirost

anti-korozin.jpg

Antirost – sredstvo za odstranjivanje rđe i zaštitu od korozije.

Upotreba:

Antirost je preparat koji efikasno uklanja rđu sa ringli, čeličnih predmeta i gvozdenih konstrukcija. Zarđala mesta kod metalnih površina po potrebi odmastiti i na tako odmašćenu površinu naneti sredstvo. Sredstvo sa nanosi četkom,lanenom krpom, potapanjem ili prskanjem. Izvesno vreme dozvolimo antirostu da deluje na zarđala mesta, u zavisnosti od količine rđe, postupak ponoviti ako je potrebno. Nakon ekspozicije, metalne površine oprati vodom i osušiti, pa pristupiti daljoj obradi.

Sastav smese:

  • Rastvor soli cink fosfata
  • boja
  • voda

Tehničko – tehnološke karakteristike:

Boja – roze.
Reakcija:( DIN 53785) kisela pH1-2

Napomena:

Antirost nadražuje. Sredstva zaštite: ruke-gumene rukavice, oči-naočari. ŠTETNO PO ZDRAVLJE, NAGRIZUJUĆE

Ekološka procena:

Soli zink fosfata – (kisele) soli ne smeju se izlivati u kanalizaciju pre neutralizacije i taloženja .
R: 7/8/10/20/22/36/37
S: 2/7/15/16/22/28/29/30/37/38/45

Rok upotrebe: 3 godine pod uslovima skladištenja.

Ambalaža se ne može odlagati kao otpad iz domaćinstva. Mora se deponovati ili uništiti u skladu sa zakonskim normama za industrijski hemijski otpad.

Mediteran N

Mediteran N – nitro lak je izrađen od kvalitetnih alkidnih smola, kombinovanih sa celuloznim vezivom, organskim rastvaračima i razređivačima.

Mediteran N se nanosi u razređenom stanju na više načina: špricanjem, nalivanjem, potapanjem i četkom. Preporučujemo kombinaciju lakova označenih kao: nitro lak osnovni (nitro-grund), sa završnim nitro lakovima-mat, polumat i sjaj. Nitro grund se nanosi u jednom ili dva sloja, posle čega se preporučuje brušenje. Posle odstranjivanja prašine od brušenja izvršiti nanošenje završnog laka. Sušenje filma iznosi 30 minuta u normalnim uslovima. Razređivati nitro razređivačem.

Radni uslovi: Poluzatvoren prozor ili dobro provetrena prostorija.

Rok upotrebe: 24 meseca.

Pakovanja:

Pakovanja: 0.75lit I 20/1

Radijator lak

Radijator lak je namenjen za spoljasnje i unutrasnje radove na metalnoj i drvenoj podlozi:metalne konstrukcije, ograde, cevovodi, metalna oprema, gradjevinska stolarija, radijatori, drveni podovi i dr. Mediteran R poseduje dobru elasticnost i povrsinsku cistocu, visoki sjaj i dobru postojanost na atmosferske uticaje.

Kod metalne podloge MEDITERAN R se nanosi preko osnovne antikorozivne boje (1-2 sloja) u debljini 30-40 mikrometara suvog filma. Kod drvenih podova nanosi se u 2-3 sloja. Kod gradjevinske stolarije Mediteran R se nanosi kao zavrsni premaz nakon impregnacije firnisom i jednog sloja osnovne uljane boje za drvo. Nanosi se cetkom, valjkom, klasicnim spric pistoljem ili airless pistoljem Razredjuje se uljanim razredjivacem.

Lagerovati u suvim prostorijama, na temperaturi od 5-30ºC

Rok upotrebe 24 meseca.

Pakovanja:

Pakovanja: 0.7kg, 0.2kg i 20/1

Nijanse:

Bela, braon